Asfaleies-gr.com
Το περιοδικό της σύγχρονης ηλεκτρονικής            Ηλεκτρονικές κατασκευές Παρουσιάσεις Τεχνολογία εξαρτημάτων Μετρήσεις Νέα προϊόντα Έρευνα αγοράς
1ο Τεύχος

Κάντε κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση του εξώφυλλου.
Περιεχόμενα 1ου Τεύχους
Equalizer 2x10 περιοχών υψηλής ποιότητας
Μια κατασκευή υψηλής ποιότητας, με αντιστάσεις ακριβείας για τις καμπύλες απόκρισης των φίλτρων, θωρακισμένα τυπωμένα κυκλώματα διπλής όψης και πολύ χαμηλός θόρυβος!
Κατασκευή κινητήρα!!!
Σε αυτό το τεύχος παρουσιάζουμε την κατασκευή ενός κινητήρα με περιστρεφό-μενο δίσκο ο οποίος περιστρέφεται με 1600 στροφές το λεπτό με την βοήθεια μαγνητών και ενός ηλεκτρονικού κυκλώ-ματος ελέγχου! 
Αυτοματισμός για τα φώτα
Η κατασκευή αυτή αποτελεί μια πλήρη διάταξη αυτοματισμού φώτων. Με το πάτημα ενός μπουτόν ενεργοποιείται η έξοδος και ανάβουν αυτόματα τα φώτα για χρόνο που έχουμε επιλέξει εμείς. Με την παρέλευση αυτού του χρόνου τα φώτα σβήνουν για να ανάψουν ξανά μόλις πατηθεί πάλι το μπουτόν. Η κατασκευή αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαδρό-μους πολυκατοικιών, όπου χρειαζόμαστε φωτισμό για να ανέβουμε τις σκάλες και να σβήσει αυτόματα σε συγκεκριμένο χρόνο.
Τροφοδοτικό 3.3V για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές
Πρόκειται για μια κατασκευή ενός σταθεροποιημένου τροφοδοτικού με έξοδο 3.3V DC / 2A για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές! Το κύκλω-μα έχει την δυνατότητα ρύθμισης της εξόδου με εξαιρετική ακρίβεια και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για άλλες εφαρμογές σε διαφο-ρετικές τάσεις.
Οικολογικές μπαταρίες
Το παρόν άρθρο αποτελεί μία έρευνα πάνω στις ιδιότητες που παρουσιάζουν οι ντομάτες, τα λεμόνια, οι πατάτες, κτλ, για δημιουργία μικρών μπαταριών που θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν συσκευές πολύ μικρής κατανάλωσης ρεύματος, όπως calculators, leds, κτλ.
Μπαταρία...χλωρίνης!!!
Με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και με βάση την θεωρία που αναφέρουμε στο θέμα με τις οικολο-γικές μπαταρίες, κατασκευάσαμε μια απλή μπαταρία με βάση την χλω-ρίνη!!! Αυτή η διάταξη δίνει περισ-σότερο ρεύμα και τροφοδοτήσαμε από leds μέχρι ραδιόφωνο με ακου-στικά!!
Πλακέτα προσαρμογής σειρήνων για κεντρικές μονάδες συναγερμού
Μια πολύ χρήσιμη κατασκευή για κεντρικές μονάδες συναγερμού που οι εξωτερικές σει-ρήνες δέχονται διαφορετικές εντολές από αυτές που στέλνονται από την κεντρική μονάδα. Με αυτό το κύκλωμα μπορούν να συνδεθούν και εσωτερικές σειρήνες και διαθέτει προστασία των τάσεων σε απόπειρα δολιοφθοράς.
Προγραμματισμός μικροελεγκτών AVR με γλώσσα C++
Σε αυτό το τεύχος σας δίνεται η δυνατότητα να μάθετε εύκολα και γρήγορα να προγραμματίζεται μικροεπεξεργαστές AVR με γλώσσα C++ με την βοήθεια του κιτ προγραμματισμού STK500 της Atmel και του προγράμματος  Code Vision! Περιγράφονται αναλυτικά το αναπτυξιακό κιτ καθώς και το πρόγραμμα code vision με τις βασικές εντολές της γλώσσας C++, έτσι ώστε να φτιάξετε και εσείς το πρώτο σας πρόγραμμα με τα παραδείγματα που αναφέρουμε.
Γνωρίστε το SCART
Ο ποιο πλέον συνηθισμένος τρόπος σύνδεσης των συσκευών Audio - Video είναι τα καλώδια SCART τα οποία παρέχουν σήματα εισόδων - εξόδων και σήματα ελέγχου στον κονέκτορά τους. Στην παρουσίασή μας για τα καλώδια SCART αναφερόμαστε αναλυτικά σε κάθε pin του κονέκτορα για να μπορεί ο κάθε τεχνικός να κάνει έλεγχο της σύνδεσης αλλά και να φτιάξει τα δικά του καλώδια.
Κάρτα ελέγχου υπέρυθρων τηλεχειριστηρίων
Ένας απλός και εύκολος τρόπος για τον έλεγχο των τηλεχειριστηρίων σας χωρίς ηλεκτρονικό κύκλωμα αλλά μόνο με μια απλή κάρτα!!!
Παρουσίαση κεντρικής μονάδας συναγερμού TEKNIM VP-304 PLUS
Μια αξιόλογη πρόταση από την SOLO SECURITY μιας κεντρικής μονάδας συναγερμού της TEKNIM με πάρα πολλές δυνατότητες και πολύ χαμηλό κόστος. Στο τεύχος αναλύονται όλες οι δυνατό-τητες του συστήματος με πολλές φωτογραφίες.
Αφιέρωμα
Λαμπτήρες πυράκτωσης
Μια ιστορική αναδρομή στους πρώτους λαμπήρες από τον εφευρέτη τους Τόμας Έντισον, παρουσιάζουμε σε αυτό το μικρό αφιέρωμα στους λαμπτήρες πυράκτωσης. Χρησιμοποιούνται σε όλα τα σπίτια ακόμα και σήμερα και αναφερόμαστε αναλυτικά στην αρχή λειτουργίας του, στην απόδοσή του και στα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που έχει.
  Τα πνευματικά δικαιώματα της ιστοσελίδας και των περιεχομένων τους ανήκουν στο περιοδικό electronic circuits    Copyright 2008    Web master: Chris Dimou 
Γνωρίστε τα transducers
Ένα πολύ χρήσιμο άρθρο για να γνωρίσετε τα transducers υπερήχων που χρησιμοποιούνται στους ανιχνευτές κίνησης υπερήχων και σε άλλες ηλε-κτρονικές εφαρμογές.
Ενδεικτικό κύκλωμα bat low
Ένα χρήσιμο κύκλωμα ένδειξης χαμηλής μπαταρίας, (bat low), για μπαταρίες 9V που χρησιμοποιούνται σε φορητές συ-σκευές.
Κατασκευή αναλογικού ρολογιού!
Μια απλή κατασκευή και χωρίς ιδιαίτερο κόστος σας προτείνουμε να κατασκευάσετε εύκολα και γρήγορα. Ένα ρολόι δεν απο-τελεί πρωτοτυπία, αλλά ένα ρολόι με το προσωπικό σας στοιχείο σίγουρα αποτελεί ιδιαίτερο κίνητρο να το κατασκευάσετε και να διακοσμήσετε το γραφείο σας ή τον τοίχο του σπιτιού σας.
Οσοι δεν πρόλαβαν να το προ-μηθευτούν ζητήστε το να σας στο στείλουμε! Στείλτε μας e-mail από την φόρμα επικοινωνίας.

Το Τεύχος 6 θα κυκλοφορεί στα περίπτερα ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ από Τρίτη 11 Οκτωβρίου έως Δευτέρα 14 Νοεμβρίου. Από 17 Νοεμβρίου θα κυκλοφορίσει στην Επαρχία.