Περιεχόμενα 3ου τεύχους

top
  Τα πνευματικά δικαιώματα της ιστοσελίδας και των περιεχομένων τους ανήκουν στο περιοδικό electronic circuits    Copyright 2008    Web master: Chris Dimou 
Το 3ο Τεύχος
Κάντε κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση του εξώφυλλου
Ψηφιακό ρολόι γίγας
Μια υπέροχη κατασκευή που δεν βρίσκεται εύκολα στο εμπόριο. Πρόκειται για ένα ψηφιακό ρολόι με απεικόνιση ωρών, λεπτών και δευτερολέπτων με displays μεγέθους μιας ανθρώπινης παλάμης, το οποίο γίνεται ορατό σε αποστάσεις μεγαλύτερες των 100 μέτρων!
Το μήκος του ρολογιού φτάνει το μισό μέτρο και είναι κατα-σκευασμένο με ολοκληρωμένα της σειράς CD4000. Έχει ακρίβεια χρονισμού με κρύσταλλο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες αίθουσες ή σε εξωτερικούς χώρους!
Ψηφιακός επιλογέας ήχου stereo 4 εισόδων
Μια κατασκευή που θα ενθουσιάσει τους φίλους του ήχου! Πρόκειται για έναν  ψηφιακό επιλογέα stereο ο οποίος είναι τεσσάρων εισόδων, στις οποίες μπορεί να συνδεθεί οποιαδήποτε πηγή όπως CD, DVD, TUNER, κτλ. Έχει ξεχωριστή έξοδο εγγραφής για να μπορεί κάποιος να ηχογραφεί διαφορετική πηγή από αυτήν που ακούει. Έχει ενδεικτικά led ξεχωριστά για τον επιλογέα εγγραφής και αναπαραγωγής και η επιλογή των εισόδων γίνεται με την βοήθεια μπουτόν!
Ηλεκτρονική κλειδαριά με iButtons
Γνωρίστε τα iButtons
Μια υπερσύγχρονη τεχνολογία σε συ-στήματα ταυτοποίησης, βασισμένη στην ενσύρματη μεταφορά δεδομένων κωδι-κοποίησης! Ένα μικρό "κουμπί" μεγέθους μικρότερο από ένα πεντάλεπτο κέρμα περιέχει έναν μοναδικό αριθμό για χρήση σε συστήματα πρόσβασης και ασφάλειας!
Μια σύγχρονη ηλεκτρονική κλειδαριά υψίστης ασφαλείας βασισμένη στα iButtons. Έχει την δυνατότητα να αναγνωρίσει μέχρι και 32 κλειδιά! Εύκολη κατασκευή, εύκολος προ-γραμματισμός, χαμηλού κόστους και το κυριότερο μεγάλης ασφάλειας!!!
Φορητός ενισχυτής ήχου 2X2W
Μια κατασκευή ενός φορητού ενισχυτή stereo 2x2w που θα σας ενθουσιάσει! Ιδανικός ενισχυτής για φορητή χρήση με μπαταρίες που μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για το MP3 σας ή στο Laptop σας! Μια εύκολη κατασκευή με εξαιρετικά χαρακτηριστικά και χαμηλό κόστος σχεδιασμένη από την smart Kit.
Φωτοβολταϊκά συστήματα
Ο Ήλιος είναι μια ανεξάντλητη πηγή ενέργειας την οποία ο άνθρωπος τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικά βήματα για την  λύση του ενεργειακού προβλήματος του πλανήτη και κυρίως για την προστασία του περιβάλλοντος. Σε αυτό το άρθρο μπορείτε να μάθετε την αρχή λειτουργίας των φω-τοβολταϊκών στοιχείων, τις επιδόσεις τους, την δημιουργία των φωτοβολταϊκών πάρκων αλλά και την νομοθεσία σε ότι αφορά την ανάπτυξη φωτο-βολταϊκών πάρκων στην Ελ-λάδα.
Τροφοδοτικό ±15V DC και 5V DC

Ένα τροφοδοτικό για να τροφοδοτήσετε τον επιλογέα ήχου τεσσάρων εισόδων. Βγάζει σταθεροποιημένη συμμετρική τάση ±15V στην μία του έξοδο και σταθε-ροποιημένη τάση 5V στην άλλη για την τροφοδοσία του ψηφιακού τμήματος. Το τροφοδοτικό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προενισχυτές με τελεστικούς ενισχυτές ή οπουδήποτε αλλού θέλετε.
Αυτοματισμός για projectors

Μια ακόμα εύκολη και φτηνή κατασκευή για εφαρμογές αυτόματης ενεργοποίησης εξόδου από μια τάση trigger. Το κύκλωμα σχεδιάστηκε για να ανοίγει και να κλείνει η οθόνη προβολής ενός projector.

Τα Φώτα του ΚΙΤ

'Ενα φωτιστικό εφέ το οποίο μπορείτε να χρησιμο-ποιήσετε στο αυτοκίνητό σας, στο σπίτι σας, σε συστήματα ασφάλειας, κτλ. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μιας φωτεινής μπάρας, η οποία "τρέχει" από το ένα άκρο στο άλλο με ρυθμιζόμενη ταχύτητα. Το κύκλωμα χρησιμοποιεί 64 leds τα οποία χωρίζονται σε 16 ομάδες των 4 leds.

Προγραμματίστε micro modules & controllers σε γλώσσα BASIC μέσω Ethernet ή RS232

Ένα πρωτοποριακό προϊόν της TIBBO το οποίο είναι ένα βήμα μπροστά στην εξέλιξη των μικροελεγκτών. Πρόκειται για micro modules τα οποία δεν χρειάζονται κάποιο αναπτυξιακό για να προγραμματιστούν και ο προγραμματισμός τους γίνεται μέσω ethernet ή RS232. Το γεγονός ότι διαθέτει ethernet interface κάνει το module ιδανικό σε εφαρμογές για έλεγχο από απόσταση μέσω του διαδικτύου! Μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι προγραμματίζεται με γλώσσα BASIC και οι εφαρμογές του είναι πραγματικά άπειρες! 


Καλώδια σύνδεσης επίγειας και δορυφορικής κεραίας

Επειδή το Α και το Ω μιας καλής εικόνας είναι η κεραία, τα καλώδια σύνδεσης παίζουν ακόμα ποιο σημαντικότερο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Διαβάστε τι καλώδια και τι βύσματα πρέπει να χρησι-μοποιούμε, καθώς και τους παράγοντες εκείνους που επηρεάζουν την ποιότητα και την απόδοση των καλωδίων υψηλών συχνοτήτων.

Ηλεκτρονικός διακόπτης ισχύος δύο εξόδων
Μια κατασκευή ενός ηλεκτρονικού διακόπτη όπου με το πάτημα ενός μπουτόν ενεργοποιεί διαδοχικά την μία από τις δύο εξόδους που διαθέτει. Κάθε έξοδος μπορεί να δώσει ρεύμα περισσότερο από 5Α χρησιμοποιώντας FET τρανζίστορ, χρησιμοποιεί οππτοζεύκτη για απομόνωση των εξόδων και έχει ενδεικτικά led για την κατάσταση των εξόδων. Το κύκλωμα αυτό χρησιμοποιήθηκε για τα φώτα ενός δικύκλου όπου σε κάθε έξοδο είχαμε λαμπτήρες διαφορετικής ισχύος για χαμηλά και δυνατά φώτα.
Ψηφιακός έγχρωμος παλμογράφος OWON PDS 7102T
Σε αυτό το άρθρο έχουμε την παρουσίαση ενός ψηφιακού παλμογράφου με μεγάλες δυνατότητες, ευκολία στην χρήση και χαμηλό κόστος. Διαθέτει μεγάλη έγχρωμη οθόνη TFT, αυτόματη απεικόνιση των μετρήσεων, μενού ρυθμίσεων, αποθήκευση κυματομορφών, σύνδεση με υπολογιστή και πολλά άλλα που θα διαβάσετε στις σελίδες του περιοδικού.
Οσοι δεν πρόλαβαν να το προ-μηθευτούν ζητήστε το να σας στο στείλουμε! Στείλτε μας e-mail από την φόρμα επικοινωνίας.

Το Τεύχος 6 θα κυκλοφορεί στα περίπτερα ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ από Τρίτη 11 Οκτωβρίου έως Δευτέρα 14 Νοεμβρίου. Από 17 Νοεμβρίου θα κυκλοφορίσει στην Επαρχία.