Περιεχόμενα τεύχους 5

top
  Τα πνευματικά δικαιώματα της ιστοσελίδας και των περιεχομένων τους ανήκουν στο περιοδικό electronic circuits    Copyright 2008    Web master: Chris Dimou 
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ!!! ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΠΩΛΗΣΗΣ!!!
Φηφιακός παλμογράφος με οθόνη LCD
Ο παλμογράφος είναι το ποιο απαραίτητο όργανο μέτρησης στο εργαστήριο ενός ηλεκτρονικού! Σε αυτήν την κατασκευή σας παρουσιάζουμε έναν ψηφιακό φορητό παλμογράφο με οθόνη dot matrix LCD. Μια κατασκευή που αξίζει να φτιάξετε διότι έχει πολλές δυνατότητες και σας καλύπτει πλήρως για τις περισσότερες εφαρμογές σας. Βασίζεται στον μικροελεγκτή AT mega64 της Atmel και η κατασκευή του γίνεται παιχνίδι, καθώς όλα τα υλικά smd είναι προκολλημένα στην πλακέτα. Εσείς κολλάτε μόνο τα συμβατά υλικά και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!
Ολοκληρωμένος ενισχυτής ήχου stereo με λυχνίες 2X65 Watt RMS
Μετά τον AMPL84 σας παρουσιάζουμε μία ακόμη κατασκευή ολοκληρωμένου ενισχυτή με λυχνίες ισχύος 2Χ65 Watt RMS, τον AMPL509. Ένας πραγματικά χαρισματικός ενισχυτής με κρυστάλλινο ήχο που εντυπωσιάζει τον ακροατή όπως και ο AMPL84 που δημοσιεύσαμε! Μια κατασκευή που αξίζει να φτιάξετε, διότι ένας ενισχυτής του εμπορίου σε αυτήν την ισχύ έχει πολλαπλάσιο κόστος και οι επιδόσεις τους δεν υστερούν σε τίποτα από τον AMPL509 που σας παρουσιάζουμε!
Πομπός FM 87,5 - 108,0 MHz με PLL
Ένα πραγματικά θαυμάσιο module ενός ολοκληρωμένου πομπού FM που δεν θα βρείτε στην Ελληνική αγορά! Αποτελείται από δύο πλακέτες με υλικά smd όπου η μία πλακέτα περιέχει το κύκλωμα ελέγχου και απεικόνισης της συχνότητας εκπομπής και η άλλη το τμήμα διαμόρφωσης και εκπο-μπής! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το τροφοδοτήσετε και να θέσετε την συχνότητα εκπομπής με τα πλήκτρα up & down που διαθέτει! Έχει ισχύ εξόδου 25mW και το κόστος του εκπληκτικά χα-μηλό!
Μετρητής χωρητικοτήτων από 1pF - 500μF
Κατασκευάστε εύκολα και γρήγορα ένα ψηφια-κό καπασιτόμετρο βασισμένο στον μικροελεγκτή ATmega48 της Atmel. Μια εύκολη και αξιόπιστη κατασκευή που θα σας βοηθάει να μετρήσετε τους πυκνωτές σας αν δυσκολεύεστε να διαβάσετε την τιμή τους, να βλέπετε αν είναι κατεστραμμένοι, να μετράτε με ακρίβεια την ανοχή τους, κτλ. Είναι αυτόματης επιλογής κλίμακας και η ένδειξη απεικονίζεται σε 4 led displays 7 τμημάτων.
Δορυφορικό πεδιόμετρο με Μόνιτορ TFT LCD 7"
Οι εγκαταστάσεις δορυφορικών κεραιών είναι για πολλούς τε-χνικούς από χόμπι έως επάγγελμα! Για να εγκαταστήσει κανείς μια δορυφορική κεραία και να την συντονίσει σε κάποιον δορυφόρο χωρίς κάποιο πεδιόμετρο είναι σχεδόν αδύνατο! Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τους ίδιους τους δορυφορικούς δέκτες ανεβάζοντας τηλεοράσεις και μπαλαντέζες στις ταράτσες! Με το πεδιόμετρο όμως που σας παρουσιάζουμε αυτά ανήκουν στο παρελθόν! Είναι ίσως το μόνο δορυφορικό πεδιόμετρο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα με μόνιτορ TFT LCD 7", το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως απλό μόνιτορ για οποιαδήποτε πηγή σήματος Audio - Video.
Μια συσκευή που το περιοδικό έφερε για σας και σας την παρουσιάζει...
Σταθεροποιημένο τροφοδοτικό 0-30V DC, 0-3A
Μια πολύ χρήσιμη κατασκευή για να φτιάξετε το δικό σας εργαστηριακό τροφοδοτικό. Είναι ένα ρυθμιζόμενο σταθεροποιημένο τροφοδοτικό, όπου μπορεί να δώσει τάση από 0 έως 30V DC και ρεύμα έως 3A. Διαθέτει κύκλω-μα προστασίας και περιορισμό ρεύμα-τος, που συνθέτει ένα πλήρες εργα-στηριακό τροφοδοτικό για τον πάγκο του εργαστηρίου σας.
Τρεχαντήρι με 5 εξόδους TRIAC
Ένα κύκλωμα οπτικών εφέ πολύ χρήσιμο σε βιτρίνες κατα-στημάτων, σε club, εκδηλώσεις πάρτυ, κτλ. Έχει 5 εξό-δους στις οποίες συνδέονται λαμπτήρες πυράκτωσης ισχύος μέχρι 300 Watt και με το πάτημα ενός κουμπιού σχηματί-ζονται διαφορετικοί συνδυασμοί στην έξοδο. Η κατασκευή βασίζεται σε έναν μικροελεγκτή PIC, ο οποίος δίνει μέχρι και 10 διαφορετικούς συνδυασμούς στην έξοδο.
Πίνακας ελέγχου για καμπάνες εκκλησιών
Παλαιότερα τις καμπάνες τις εκκλησίας τις χτυ-πούσαν χειροκίνητα. Με τον πίνακα "ΤΑΛΑΝΤΟ 1000" οι καμπάνες των εκκλησιών μπορούν να παίξουν οποιαδήποτε εκκλησιαστική μελωδία. Πρόκειται για έναν πίνακα που οι δυνατότητές του τον καθιστούν σε έναν από τους καλύ-τερους, όχι μόνο στον Ελληνικό αλλά και στον Ευρωπαϊκό χώρο.
Οθόνες VFD
Οι οθόνες VFD είναι από τις πρώτες οθόνες που χρησιμοποιήθηκαν πριν την χρήση των οθονών LCD. Σε αυτό το άρθρο διαβάστε την αρχή λει-τουργίας των οθονών VFD, καθώς και τα πλεο-νεκτήματα και μειονεκτήματα που έχουν έναντι των οθονών LCD.
Τελικός ενισχυτής ήχου 100 Watt RMS
με τρανζίστορ
Ένας ακόμα ενισχυτής ήχου μεγάλης ισχύος, τελικός αυτή τη φορά, σχεδιασμένος με τρα-νζίστορ. Ένας ενισχυτής με πολύ καλά χαρα-κτηριστικά και χαμηλό κόστος που θα ενθου-σιάσει τους φίλους του ήχου!
Μετρητής υπεριώδους ακτινοβολίας και
θερμοκρασίας
Μια πολύ χρήσιμη συσκευή σε μέγεθος κάρτας όπου τώρα το καλοκαίρι μας είναι απαραίτητη για την προστασία μας από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου! Μετράει την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου σε επίπεδα από 1 - 8, καθώς και την θερμοκρασία σε βαθμούς °C ή °F. Το περιοδικό προσφέρει την συσκευή αυτή ΔΩΡΕΑΝ σε όσους πάρουν 5 τεύχη ή από μόνη της με κόστος 6 ευρώ.
Λαμπτήρες οικονομίας
Η οικονομία στα θέματα ενέργειας είναι αναγκαία στις μέρες μας, όχι μόνο για το πορτοφόλι μας αλλά και για να σώσουμε τον πλανήτη μας από κατα-στροφές. Οι λαμπτήρες οικονομίας είναι ένα μεγάλο βήμα σε όλη αυτή την προσπάθεια. Διαβάστε την αρχή λειτου-ργίας των λαμπτήρων αυτών και ποια τα πλεονεκτήματά τους έναντι των κοινών λαμπτήρων.
Προγραμματισμός με γλώσσα Tibbo Basic με το module EM1000
Μάθετε τα πρώτα βήματα στον προγραμματισμό Tibbo Basic με το module EM1000.
Ηλιακό φάσμα
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ηλια-κό φάσμα και τις ακτίνες UVA, UVB και UVC. Ένα επιστημονικό άρθρο ιδιαίτερα επίκαιρο στην εποχή του καλοκαιριού, που το συνδυάσαμε με τον μετρητή υπεριώ-δους ακτινοβολίας UV Meter.
Το 5ο Τεύχος
Κάντε κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση του εξώφυλλου
Το Τεύχος 6 θα κυκλοφορεί στα περίπτερα ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ από Τρίτη 11 Οκτωβρίου έως Δευτέρα 14 Νοεμβρίου. Από 17 Νοεμβρίου θα κυκλοφορίσει στην Επαρχία.